Ungern GP - Hungaroring

Datum för match: 2018-07-29

Pris från: 5 290 SEK

Hungaroring (Budapest) 27-29 juli 2018

 

Prisförslaget är inklusive flygresa, 3 nätter (del i dubbelrum) på mellanklasshotell och 3-dagars pass på Hungaroring inkl. transfer från/till centrala Budapest.

 

Hungaroring ligger cirka 2 mil utanför Budapest. Första gången F1 cirkusen gästade banan var 1986 och det var första gången en tävling hölls bakom järnridån. Tack vare att Hungaroring ligger i en dalgång är det en av få banor där det går att se så mycket som 80% av loppet för de 70.000 åskådarna. Området kring banan är väldigt sandigt, det blir snabbt sand på asfalten vilket tvingar förarna att sänka temperaturen. Allt eftersom racet går minskar sanden och banan blir snabbare. Många förare försöker därför förlägga sina snabbaste varv så sent som möjligt under tävlingen.Under hela helgen går gratis transferbussar från Budapest central till Hungaroring, vilket underlättar mycket för besökarna.

 

Budapest är en mycket populär stad för weekendresor och under Formel 1 helgen sjuder staden extra mycket av liv. I Budapest är prisnivån betydligt lägre än Sverige, du kan exempelvis köpa en stor öl för 10-15kr. Stadens hjärta är stenstaden från det sena 1800-talets "la belle epoque" med alla sina överdådiga och vackra palats och bostadshus. Många jämför Budapest med Prag och på många sätt stämmer det, även om Prag kanske är en mycket rikare stad av samma art - men i stadskärnan överrumplar det ena mäktiga bygget efter det andra, från makalösa Greshampalatset till Gellérts ståtliga badanläggning. Till Budapest likheter med Prag hör även stadens delning av en mäktig flod, i Budapest fall väldiga Donau. På västra stranden av breder det flotta Buda ut sig med sitt slott, sina grönområden och sin lite förnämare karaktär. På den östra ligger Pest, den livligare delen med shopping, banker, parlament och utskänkningsställen av alla sorter.

 

Observera att priset är ett frånpris och att det kan variera beroende på avreseort, standard på hotell och kategori av biljett till Hungaroring. Vid förfrågan tar vi fram exakt pris och upplägg för just din resa, skicka in din intresseanmälan nedan.